Jag blev antagen!

Kommer ni ihåg att jag sökte till en projektledarlinje för cirka en månad sen?
Jag fick svar idag... Och YES (!!!) jag kom in!
Jag är så glad för nu svävar jag på små rosa moln, på fredag den 4 dec åker jag och min bästa vän till USA, vi kommer hem den 3 januari och den 11 januari börjar skolan. Plus att jag får en lägenhet i Uppsala i april och jag har S som är hur mysig som helst mot mig. Hur länge tror ni det här håller? Kommer jag vara så lycklig som jag är just nu ett bra tag till?
Idag har jag köpt min första julklapp också som min käre far kommer att få, det går knappt att gissa vad det är, men jag kan ge en ledtråd vilken affär det är ifrån åtminstone - vilket ni ser på en bild längre ner.
Jag har även pysslat ihop en liten "Émelie-kommer-hem-(räknar ner) kalender" till S som inte ser fram emot alltför mycket att jag drar mig iväg i en månad.
Men hur ska det firas att jag får plugga i två år, flyttar och åker iväg då?
Jo, tårta med familjen, drinkar med några vänner på onsdag och något skoj med S imorn. Men ikväll blir det däremot lugnt, vi har köpt "mysteriet på greveholm" som vi nu ska se på. Det måste ju vara den bästa julkalendern genom tiderna?

 


Min fixade "kryssa för" kalender




Greveholm maraton!

Yeah!! (S)

Mina fem problem.

Ja vad säger man?
Det är exakt fyra dagar kvar tills vi åker nu. Fyra dagar!
Sen får jag och A-K äntligen komma iväg på vår lilla resa och lämna alla jobbiga ting kvar i Sverige, det ska bli sjukligt skönt.
Det enda jobbiga som jag säkert kommer dra upp även på torsdag är vad jag ska packa.
Jag har tänkt att shoppa en (hel) del i staterna, men inte hela min packning. Mina problem är:

1. Om man tänker svenska årstidstemperaturer så är det vinter i NY, sommar i Miami, höst/Vår i Vegas, San Diego, San francisco och LA. Det betyder alltså att man måste ha med en massa blandade saker, vilket jag inte har riktigt plats för i min väska om jag ska shoppa.

2. Jag är osäker på hur mycket man får ta med sig på flyget mellan Miami och Vegas. Så eventuellt får shoppingen vänta tills vi kommer till Kalifornien.

3. Man får ta med sig två väskor som väger 23 Kg per väska när vi ska flyga hem. Ja, jag är heeeemskt dålig på att packa bra. Detta kan bli ett bekymmer.

4. Skor. Jag är galen i skor, och packar alltid med mig cirka fem - sex par. Det tar plats.

5. Jag äger ingen bra handbagageväska, utan ska köpa en Guess rullväska på plats tänkte jag, men väskan dit då?

Sverigedemokraterna, hum...

Hemma från jobbet!
Vilken skojig helg jag har, jag jobbar nämligen imorn med vilket känns lagom roligt eftersom jag ska försöka hinna med ett julbord på för- & eftermiddagen.
Det är så hemskt att jbba trött nämligen... Men om mindre än en vecka får jag en paus i USA, och pengarna är mer än nödvändiga.

Något jag tänkte blogga om innan jag åkte till krogen flustret och jobbade idag vad om Sverigedemokraterna.
Jag tycker det är så otroligt mycket hysteri kring detta parti hela tiden, människor blir oroliga över hur allt kommer bli om de får slinka in i rikstaden och de allra flesta säger att Sverige demokraterna är en bunt rasister.
Är det så?
Själv påstår de att de inte har några rasistiska tankar gömda i garderoben (skoj uttryck), men ändå hoppas jag alla förstår att det inte riktigt stämmer.
Jag kan däremot inte själv förstå varför folk vill rösta på dem. Varför vill man inte blanda in fler nationaliteter och kulturer i vårat samhälle?
Vad är det för insnöade och fega personer som bor i Sverige egentligen?
De som väl röstar på SD tror jag inte har en aning om vad de handlar om, så ni kan väl lika gärna rösta blankt eller stödja Pirat Partiet.

Nej ni, nu ska jag sova för att orka upp imorn. Förresten så var jag nära på att köra på en gubbe idag, det var någon rackarns nisse som stod svartklädd vid vägkanten och liftade mitt ute i skogen klockan halv fyra på natten. Vad tusan är det för fasoner?!