Och lördagen är här

Det firar vi med vänner i österby, åker snart till öregrund och ska dansa natten lång. Eller till klockan två snarare, för då stänger det ute på skärgården. Efterfest någon? För så tidigt kan vi ju inge göra kväll.


Citronmarinerade jordgubbar m. mandelbiskvigrädde

Min käre far intog 60-års gruppen i måndags, och pågrund av jobb så kunde jag tyvärr inte vara med mina föräldrar den dagen. Och även om jag var med på födelsedagsmiddagen som hölls dagen innan, så kändes det inte alls bra.
Men nu är mina päron på väg tillbaka till Österby, så här har jag styrt upp en överraskningsmiddag i hans ära!
På menyn har vi :
Nötbog med min fantastiska marinad (recept kommer senare), hasslebackspotatis och rödvinssås.
Och efterrätten består av Citronmarinerade jordgubbar m. mandelbiskvigrädde ala Emelie. Oh yes. Ingen har väl undgått att det är desserter och snittar jag egentligen brinner för matväg? 
Här har ni receptet på efterrätten -
 
500 g jordgubbar
3 msk färskpressad citron
Sockerlag
 
3 dl vispgrädde
50 g Mandelbiskvier 
 
1. Ansa och skär jordgubbarna i mindre bitar
2. rör ihop sockerlag (hälften socker, hälften vatten). Koka ihop med citronen.
3. Häll i jordgubbarna och låt stå med lock i kylen cirka 1 h
4. krossa biskvierna 
5. vispa grädden och häll i biskvierna
6. servera 50/50
 
Taggar: dessert, fest, mat, mousse, tips;

Isglassdrinkar 2

Och så har vi recept två av tre
Sangria-glassar

Recept
2,5 dl fruktigt rödvin
1 dl björnbär
1 dl hallon
1 dl vatten
Mixa, häll upp i former och ställ in i frysen

Detta är inte mitt recept, utan tillhör Linnea Johansson i NYC . Hennes blogg finner ni här 
 http://linnea.elle.se
 
Taggar: dessert, drink, fest, tips;