Citronmarinerade jordgubbar m. mandelbiskvigrädde

Min käre far intog 60-års gruppen i måndags, och pågrund av jobb så kunde jag tyvärr inte vara med mina föräldrar den dagen. Och även om jag var med på födelsedagsmiddagen som hölls dagen innan, så kändes det inte alls bra.
Men nu är mina päron på väg tillbaka till Österby, så här har jag styrt upp en överraskningsmiddag i hans ära!
På menyn har vi :
Nötbog med min fantastiska marinad (recept kommer senare), hasslebackspotatis och rödvinssås.
Och efterrätten består av Citronmarinerade jordgubbar m. mandelbiskvigrädde ala Emelie. Oh yes. Ingen har väl undgått att det är desserter och snittar jag egentligen brinner för matväg? 
Här har ni receptet på efterrätten -
 
500 g jordgubbar
3 msk färskpressad citron
Sockerlag
 
3 dl vispgrädde
50 g Mandelbiskvier 
 
1. Ansa och skär jordgubbarna i mindre bitar
2. rör ihop sockerlag (hälften socker, hälften vatten). Koka ihop med citronen.
3. Häll i jordgubbarna och låt stå med lock i kylen cirka 1 h
4. krossa biskvierna 
5. vispa grädden och häll i biskvierna
6. servera 50/50
 
Taggar: dessert, fest, mat, mousse, tips;

Kommentera inlägget här :