Vi fortsätter i maten och frukostens tecken ett inlägg till!
Även detta IBS-inriktat. Receptet tillhör inte mig.
Low FODmap grynmuffins
2 ägg
1 dl vatten
2,5 dl laktosfri mjölk
2 msk olivolja
2 tsk vaniljextrakt
1 tsk kanel
0,7 dl brunt socker
6 dl havregryn
Vispa ihop ägg, vatten, mjölk och olja
Tillsätt kanel, socker och vaniljextrakt
Häll sedan i grynen, och låt stå i cirka fem minuter.
Häll upp i cupcake-formar, och strö över t.ex. banan, blåbär eller jordgubbar.
Sätt in i ugnen på 180 grader i 20-25 minuter.
Done! Går jättebra att värma upp i micron på 30 sek, om man väljer att spara de i kylen för framtida frukostar.
Done! Går jättebra att värma upp i micron på 30 sek, om man väljer att spara de i kylen för framtida frukostar.
Jag själv får inte äta choklad. Men på Marcus, Marcus gillar onyttigheter!